Een stukje Frankrijk in Deventer tijdens ‘Goût de France’!

Parijsje bezocht tijdens Goût de France 2018, in goed gezelschap, Restaurant Brasserie Boas in Deventer. Jaarlijks wordt dit evenement op de eerste lentedag van het jaar op 21 maart gehouden. Dit jaar sloegen meer dan 3000 chefs over 5 continenten de handen ineen om de Franse gastronomie, ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst van immaterieel cultureel erfgoed, te eren. Het was Auguste Escoffier die in 1912 het initiatief nam voor ‘Les Dîners d’Épicure’: één menu werd gedurende één dag in meerdere steden wereldwijd geserveerd, voor zoveel mogelijk tafelgenoten. De eerste editie van Goût de France vond plaats op 21 maart 2015. Alle deelnemende chefs is gevraagd een diner à la Française te serveren.

In het mooie centrum van Deventer is dat de Chef en équipe van Restaurant Boas gisteren zeker gelukt; in alle opzichten! Bij binnenkomst worden wij hartelijk ontvangen door een gastheer en heet ook de eigenaar ons met zijn gulle Franse glimlach welkom. Natuurlijk raken wij even aan de praat over deze speciale avond en over de reizen van Parijsje. Dat roept kennelijk goede herinneringen op bij eigenaar Peter van Emde Boas, die er naar eigen zeggen eigenlijk nog te weinig komt, maar er met zichtbaar plezier aan terugdenkt en ons vertelt over de keren dat hij met vrienden die hij Parijs wilde laten zien, in zijn auto Montmartre op reed door alle smalle straatjes, om vervolgens, voilà, recht voor Le Sacre Coeur te parkeren. Impressionnant! Leuk, mij zou het ook wel lukken met de tomtom…zei hij… (bien sûr :-))! Nog mijmerend over dit spektakel in Parijs, dat zich zojuist op mijn netvlies afspeelde en half dromend over alle avonturen in Parijs, verplaatsen we ons naar het sfeervolle restaurant en starten de avond met Champagne! Feest!

Het is gezellig en we worden meegenomen op een culinaire reis! We genieten van het vijfgangendiner van Goût de France, de uitleg aan tafel en het perfect uitgekozen wijnarrangement! Alles is echt ontzettend lekker en duidelijk met veel zorg en passie bereid. De hit van de avond was wat mij betreft het tussengerecht, de rauwe zalm geflambeerd in Absint; u weet wel, dat ooit verboden, toen nog giftige groene anijsdrankje, dat heel Europa in de late 19e eeuw deed hallucineren!

Ook het hoofdgerecht, gebakken ossenhaas van MRIJ rund met een perfecte Roquefortsaus is overheerlijk! Bij ‘le fromage’ zijn wij zeer onder de indruk van de heerlijke port die de gastheer ons inschenkt. Met het ‘Grand Dessert’ bestaande uit 4 heerlijkheden, Mousse au Chocolat, Crème brûlée, Sorbet aux fruits rouges en Bavarois van bloed sinaasappel en een zeer smakelijke dessertwijn loopt het tegen het einde van een voortreffelijke avond. De koffie en verse muntthee worden perfect gecompleteerd door de zelfgemaakte bonbons, exquis!

Merci, dat wij mochten deelnemen aan en genieten van deze avond die in één woord, ‘délicieux’ was! Restaurant Brasserie Boas is echt een aanrader; voor lunch of uitgebreid diner, zeer smakelijk, u zult genieten!

À bientôt! Parijsje
info@restaurantboas.nl

Het stukje tekst over de geschiedenis van Goût de France is deels overgenomen van de menukaart van Boas.

Parijsje bezocht tijdens Goût de France 2018, in goed gezelschap, Restaurant Brasserie Boas in Deventer. Jaarlijks wordt dit evenement op de eerste lentedag van het jaar op 21 maart gehouden. Dit jaar sloegen meer dan 3000 chefs over 5 continenten de handen ineen om de Franse gastronomie, ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst van immaterieel cultureel erfgoed, te eren. Het was Auguste Escoffier die in 1912 het initiatief nam voor ‘Les Dîners d’Épicure’: één menu werd gedurende één dag in meerdere steden wereldwijd geserveerd, voor zoveel mogelijk tafelgenoten. De eerste editie van Goût de France vond plaats op 21 maart 2015. Alle deelnemende chefs is gevraagd een diner à la Française te serveren.
In het mooie centrum van Deventer is dat de Chef en équipe van Restaurant Boas gisteren zeker gelukt; in alle opzichten! Bij binnenkomst worden wij hartelijk ontvangen door een gastheer en heet ook de eigenaar ons met zijn gulle Franse glimlach welkom. Natuurlijk raken wij even aan de praat over deze speciale avond en over de reizen van Parijsje. Dat roept kennelijk goede herinneringen op bij eigenaar Peter van Emde Boas, die er naar eigen zeggen eigenlijk nog te weinig komt, maar er met zichtbaar plezier aan terugdenkt en ons vertelt over de keren dat hij met vrienden die hij Parijs wilde laten zien, in zijn auto Montmartre op reed door alle smalle straatjes, om vervolgens, voilà, recht voor Le Sacre Coeur te parkeren. Impressionnant! Leuk, mij zou het ook wel lukken met de tomtom…zei hij… (bien sûr :-))! Nog mijmerend over dit spektakel in Parijs, dat zich zojuist op mijn netvlies afspeelde en half dromend over alle avonturen in Parijs, verplaatsen we ons naar het sfeervolle restaurant en starten de avond met Champagne! Feest!
Het is gezellig en we worden meegenomen op een culinaire reis! We genieten van het vijfgangendiner van Goût de France, de uitleg aan tafel en het perfect uitgekozen wijnarrangement! Alles is echt ontzettend lekker en duidelijk met veel zorg en passie bereid. De hit van de avond was wat mij betreft het tussengerecht, de rauwe zalm geflambeerd in Absint; u weet wel, dat ooit verboden, toen nog giftige groene anijsdrankje, dat heel Europa in de late 19e eeuw deed hallucineren!
Ook het hoofdgerecht, gebakken ossenhaas van MRIJ rund met een perfecte Roquefortsaus is overheerlijk! Bij ‘le fromage’ zijn wij zeer onder de indruk van de heerlijke port die de gastheer ons inschenkt. Met het ‘Grand Dessert’ bestaande uit 4 heerlijkheden, Mousse au Chocolat, Crème brûlée, Sorbet aux fruits rouges en Bavarois van bloed sinaasappel en een zeer smakelijke dessertwijn loopt het tegen het einde van een voortreffelijke avond. De koffie en verse muntthee worden perfect gecompleteerd door de zelfgemaakte bonbons, exquis!
Merci, dat wij mochten deelnemen aan en genieten van deze avond die in één woord, ‘délicieux’ was!
Restaurtant Brasserie Boas is echt een aanrader; voor lunch of uitgebreid diner, zeer smakelijk, u zult genieten!
À bientôt! Parijsje
info@restaurantboas.nl
Het stukje tekst over de geschiedenis van Goût de France is deels overgenomen van de menukaart van Boas.

Delen op